ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai longevive instituții de știri sportive din SUA, Sports Illustrated, a anunțat că apelează la Inteligența Artificială (AI) pentru generarea de articole și idei de subiecte.

Arena Group Holdings, editorul revistei vechi de aproape 70 de ani, a anunțat că a încheiat un contract cu startup-urile AI Jasper și Nota pentru a genera subiecte și a extrage conținut din propria bibliotecă de conținut, potrivit Wall Street Journal.

Pe lângă acest nou contract, Sports Illustrated va colabora în viitor și cu OpenAI, creatorul ChatGPT.

Editorul a introdus deja noile proceduri în una dintre celelalte reviste ale sale, Men's Journal, a adăugat Wall Street Journal.

Aceste articole sunt revizuite și verificate de către editori umani, a explicat editorul. O notă explicativă este adăugată la fiecare articol în cazul căruia au fost folosite noile programe de creare de conținut, nota menționând: „Acest articol este o selecție de sfaturi ale experților de la Men's Fitness, folosind instrumente de învățare profundă pentru selectarea de informații, combinate cu modelul lingvistic OpenAI pentru diferite etape ale procesului de lucru. ”

Arena a insistat că nu urmărește să înlăture scriitorii și jurnaliștii umani.

„Nu va înlocui arta de a crea conținut. [Acest instrument] oferă creatorilor de conținut, fie că sunt scriitori sau creatori sociali, o eficiență reală și acces real la arhivele pe care le avem”, a explicat Ross Levinsohn, președintele și directorul executiv al Arena Group.

Arena Group a adăugat că va folosi instrumentele IA în toate revistele sale, cuprinzând peste 50 de titluri.

Utilizarea tehnologiei IA a devenit din ce în ce mai problematică în ultima perioadă, întrucât programele pot fi utilizate abuziv de către guverne pentru supravegherea în masă și campanii împotriva libertății de exprimare, scrie Breitbart. China, de exemplu, a adoptat IA pentru a-și supraveghea cetățenii.

Dar chinezii opresivi nu sunt singurii care fac asta. Chiar și Pentagonul lui Joe Biden a fost surprins folosind inteligența artificială pentru a vâna și a elimina libertatea de exprimare a americanilor de centru-dreapta.