ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imagini surprinse de o dronă arată dimensiunea fenomenului migrației refugiaților care vin din Orientul Mijlociu, mutându-se dintr-o tabără de refugiați în alta, după ce trec granița dintre Croația și Slovenia.
 
La acest marș iau parte sute de migranți, trecând punctul de trecere de la Rigonce,  localitate situata la granița Sloveniei cu Croația.  Toți merg pe acest drum pentru a se reloca dintr-o tabără de refugiați în alta, scrie The Guardian. Acest punct este unul cheie în așa numita ”rută balcanică” a refugiaților prin estul Europei.
 
De la jumătatea lunii septembrie aproximativ 250.000 de oameni au trecut pe aici. Peste 11.000 au ajuns în Croația numai în cursul zilei de sâmbătă, iar peste 60.000 de migranți au trecut în Slovenia în utlimele zece zile.
 
Premierul Sloveniei, Miro Cerar, a avertizat recent că Uniunea Europeană riscă să se prăbuşească, în cazul în care nu ajunge la un acord asupra unui plan prin care să gestioneze afluxul de refugiaţi prin Balcani.

"Dacă nu găsim o soluţie astăzi, dacă nu facem tot ceea ce putem astăzi, atunci este sfârşitul Uniunii Europene. Dacă nu livrăm acţiuni concrete, cred că Europa va începe să se destrame", a spus Cerar.