ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată de Ministerul Apărării Naționale, care a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. 

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziție aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat ministrului apărării naționale un raport de informare cu privire la acest subiect. „Astfel, secretarul de stat a adus la cunoștință faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului național de securitate în ceea ce privește Programul de înzestrare esențial «Corvetă multifuncțională»”, se arată într-un  comunicat al MApN, potrivit antena3.ro.

MApN mai precizează că, având în vedere acest aspect, precum și faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curții de Apel Constanța prin care Șantierul Naval Constanța S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franța și Șantierul Naval Constanța S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea  procedurii de achiziție, până la clarificarea aspectelor semnalate.

La sfârșitul anului trecut, președintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că în presa din Franța au apărut articole referitoare la România al căror scop ar fi acela de a "pune presiune pe Ministerul Apărării" pentru ca acesta să aloce unei companii franceze contractul pentru construirea corvetelor, scrie News.ro.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, declara, în 28 noiembrie, că procedura de achiziție a corvetelor este în termen.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunța, la finalul lunii octombrie, că procedura de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial „Corveta multifuncțională” este în faza de evaluare a ofertelor, dar au fost necesare clarificări ceea ce a făcut ca termenul de finalizare să fie amânat pentru 15 noiembrie.