ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel, în funcție din 2005, a decis să candideze pentru un al patrulea mandat IN 2017.

Merkel ar fi început deja pregătirile pentru campania din 2017, scrie sâmbătă publicația Der Spiegel, citând o sursă care a preferat anonimatul, transmite Reuters.

'Merkel a decis, evident, să candideze din nou în 2017', afirmă Der Spiegel, menționând că liderul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a avut recent o întâlnire cu secretarul general al formațiunii, Peter Tauber, directorul său de campanie, și cu Klaus Schueler, managerul politic al CDU, pentru a discuta despre strategia viitoarei campanii.


Merkel, care a împlinit 61 de ani pe 17 iulie, a evitat deocamdată o declarație publică despre o eventuală nouă candidatură, chiar dacă, într-un discurs ținut anul trecut la Koln, a făcut o aluzie în acest sens.
Precedentul cancelar creștin-democrat, Helmut Kohl, a condus guvernul federal timp de 16 ani, înainte de a pierde, în 1998, al cincilea mandat în favoarea social-democratului Gerhard Schroeder