ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele occidentale vor găzdui mii de solicitanți de azil aflați în prezent în Israel,  ca urmare a unor noi acorduri încheiate de statul evreu cu Agenția ONU pentru Refugiați. Aproximativ jumătate din cei 39.000 de migranți vor rămâne în Israel, însă peste 16.000 de migranți vor ajunge în mai multe țări din Occident. Măsura reprezintă o alternativă la deportare, pe care guvernul lui Benjamin Netanyahu o lua în considerare la începutul acestui an, scrie ziarul Haaretz.


Premierul israelian a anunțat, luni, că mii de migranți africani vor fi relocați în țări occidentale, după ce a ajuns la o „înțelegere fără precedent” cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).
„Este o înțelegere unică între statul Israel și Înaltul Comisariat, care vizează 16.250 de persoane ce vor fi relocate în țări dezvoltate precum Canada, Germania sau Italia. Acesta este angajamentul pe care Înaltul Comisariat al ONU și l-a luat”, a anunțat Netanyahu.

Ministerul de Interne al Germaniei a anunțat însă că nu a fost informat de nicio cerere a Israelului privind relocarea refugiaților africani. Ambasada Germaniei din Israel a declarat pentru Haaretz că Germania nu a primit nici o cerere din partea agenției ONU pentru Refugiați sau din partea guvernului israelian pentru a primi solicitanții de azil africani deportați de Israel. De asmenea, Ministerul de Externe al Italiei, într-o declarație pentru ziarul italian La Repubblica, a negat orice acord cu Israelul privind solicitanții de azil.

În ultimii ani, oficialii din Israel i-au numit pe migranți un „cancer al societății”, considerându-i migranți economici în căutare de noi oportunități. În Israel trăiesc peste 42.000 de migranți din Eritreea și Sudan.