ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acțiunile celui mai mare producător de cipuri din lume, TSMC, au crescut cu 6% săptămâna trecută, după ce compania Berkshire Hathaway a dezvăluit că a cumpărat acțiuni de peste 4 miliarde de dolari la compania taiwaneză.

Berkshire Hathaway a făcut dezvăluirea într-o notificare luni, spunând că a cumpărat acțiuni de peste 4,1 miliarde de dolari la Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, transmite asiafinancial.com.

Măsura – o incursiune rară semnificativă în sectorul tehnologiei, realizată de conglomeratul miliardarului Warren Buffett – stimulează interesul investitorilor față de cel mai mare producător de cipuri din lume, care a suferit cea mai mare scădere a acțiunilor din ultimii doi ani din cauza micșorării bruște a cererii globale de cipuri.

De asemenea, Berkshire a dezvăluit noi participații de 297 de milioane de dolari în compania de materiale de construcții Louisiana-Pacific Corp și de 13 milioane de dolari în Jefferies Financial Group.

TSMC, care produce cipuri pentru Apple, Qulacomm și Nvidia Corp, a înregistrat o creștere de 80% a profitului trimestrial luna trecută, dar a creat o impresie mai prudentă decât de obicei cu privire la cererea viitoare.

„Cred că Berkshire are convingerea că lumea nu se poate descurca fără produsele fabricate de Taiwan Semi. Doar un număr mic de companii pot acumula capital pentru a livra semiconductori, care sunt tot mai importanți pentru viața oamenilor”, a declarat Tom Russo, partener la Gardner, Russo & Quinn din Lancaster, Pennsylvania, care deține acțiuni la Berkshire.

Warren Buffett, în vârstă de 92 de ani, conduce Berkshire din 1965. Compania cu sediul în Omaha, Nebraska, deține, de asemenea, zeci de afaceri precum calea ferată BNSF, compania de asigurări auto Geico, mai multe companii de energie și industriale, Fruit of the Loom și Dairy Queen.