ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinția lui Donald Trump împlinește în această săptămână un an. Victoria sa, neașteptată de unii, cu sloganul „Make America Great Again”, s-a datorat și promisiunilor privind repornirea motoarelor  economiei. Iar cifrele, pe care presa mainstream evită să le spună, arată că nu au fost doar promisiuni de campanie.

„America s-a întors și a redevenit mai mare și mai puternică decât a fost vreodată! Vom face din nou producție, vom deschide din nou fabrici. Toyota vrea să revină. Chrysler a anunțat că își va muta producția din Mexic, în Michigan.  Reducerile de taxe pe care le-am făcut sunt cele mai importante din istoria țării”, a declarat joi seara Donald Trump, într-un discurs rostit la o fabrică din vestul Pennsylvaniei, în fața muncitorilor, subliniind modul în care reducerea taxelor pe care le-a făcut prin noua reformă fiscală au dus la o creștere a economiei. 

Muncitorii fabricii vizitate de Trump au primit bonusuri și reduceri de  impozite, în urma măsurilor fiscale. Pentru a arăta efectul reducerilor, Trump  a rugat un muncitor să urce pe scenă.

„O familie tipică formată din patru persoane, care câștigă 75.000 de dolari, va observa o reducere a impozitelor de peste 2.000 de dolari pe an. Este ca o majorare de 2.000 $”, a spus Trump în aplauzele audienței.

Economia americană a înregistrat o evoluție ușor sub așteptări în trimestrul trei din 2017, deși este cel mai rapid ritm de creștere din perioada iulie-septembrie 2014. Este pentru prima dată din 2014 când economia SUA a înregistrat o expansiune de 3% sau mai mult timp de două trimestre consecutiv. 

Analiștii se așteaptă la o evoluție bună a economiei americane și în 2018, după ce Congresul a adoptat, miercuri, marea reformă fiscală promisă de președintele SUA, Donald Trump. 
 
Jean-Patrick Grunberg publică pe  site-ul dreuz.info. date exacte, pe care presa refuză să le publice, privind sitiuația economică a SUA după un an de mandat. „Nu ați auzit de astfel de cifre în timpul celor 8 ani Obama. Și nici in Franța”, comentează Grunberg.

Aproape 2,2 milioane de locuri de muncă noi create în 12 luni.
Cea mai scăzută rată a șomajului din ultimii 18 ani.
Numărul americanilor care cer indemnizația de șomaj, la cel mai scazut nivel din ultimii 45 de ani.
Rata șomajului în rândul Afro americanilor la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată.
Rata șomajului în rândul femeilor, la cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani.
Rata șomajului în rândul Hispanicilor la cel mai scăzut nivel de când se fac astfel de măsurători”.