ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorii executivi ai Facebook, Alphabet Inc și Twitter vor depune mărturie în fața unei comisii a Congresului SUA, pe 25 martie, cu privire la „dezinformarea de pe platformele lor online”.


Comisia pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților va organiza o audiere comună, de la distanță, inclusiv cu CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, CEO-ul Google, Sundar Pichai, și CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, în timp ce Congresul ia în considerare dacă se vor face modificări în protecția legală a companiilor social media, transmite Reuters.


„Fie că este vorba de zvonuri false în ceea ce privește vaccinul COVID-19 sau de reclamații de fraudă electorală, aceste platforme online au permis răspândirea dezinformării, intensificând crizele naționale cu consecințe grave în viața reală, pentru sănătatea și siguranța publică”, a declarat președintele comisiei pentru Energie și Comerț.

„De prea mult timp, Big Tech nu au reușit să recunoască rolul pe care l-au jucat în promovarea informațiilor false către publicul său online. Autoreglementarea industriei a eșuat.”

Democrații le reproșează giganților Facebook, Twitter, YouTube (Google) și altora că nu luptă suficient contra conținuturilor problematice (incitarea la violență, dezinformarea, discursul urii).

Republicanii spun că sunt cenzurați de rețelele de socializare, deși le folosesc pentru campaniile electorale.

Vor aborda fără îndoială și excluderea lui Donald Trump de pe principalele platforme.
 
Ar putea fi discutate și alte chestiuni, cum ar fi acuzațiile de practici neconcurențiale, dependența publicului de rețele sau reglementarea datelor personale.
 
Autoritățile federale au în desfășurare deja, de anul trecut, o serie de anchete asupra unor eventuale abuzuri de poziție dominantă.