ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez, Emmanuel Macron, a estimat că războiul din Siria contra grupării Stat Islamic (SI) va fi "câștigat până la mijlocul, sfârșitul lui februarie", dar atunci "va trebui" discutat cu Bashar al-Assad, transmite AFP.

„Pe 9 decembrie, premierul irakian (Haider al-Abadi) a anunțat victoria asupra Daech (acronimul arab al SI -n.red.) și eu cred că, până la mijlocul, sfârșitul lui februarie, noi vom fi câștigat războiul în Siria”, a declarat Macron, într-un interviu difuzat duminică de canalul de televiziune France 2, scrie Agerpres.

Liderul francez indicase deja în urmă cu câteva zile că operațiunile militare contra SI urmau să continue în Siria până la „mijlocul, sfârșitul lui februarie”, contrazicând astfel Rusia care a afirmat că această țară a fost "în întregime eliberată" de SI.

Președintele Franței a apreciat totodată că „va trebui discutat” cu liderul de la Damasc, a cărui plecare imediată este cerută de numeroși opozanți.