ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, miercuri, că în luna mai va fi prezentat un proiect de lege împotriva „incitării la ură pe internet”, care va impune ștergerea postărilor și sancțiuni judiciare, penale și material, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Acest text va conține dispoziții clare impunând retragerea rapidă a oricărei forme de incitare la ură, folosind toate tehnicile de reperare a identității în cel mai scurt timp posibil și, în final, îndemnând platformele la asumarea răspunderii, inclusiv pe plan juridic", a spus Emmanuel Macron.

Potrivit sursei citate, textul va fi depus de deputata formațiunii La République en marche, Laetitia Avia, și va relua propunerile din raportul lui Macron pe această temă. 

„Trebuie să ne inspirăm din ceea ce au făcut vecinii noștri germani (...), să aducem sancțiuni judiciare, penale și materiale, să îndemnăm la responsabilitatea persoanelor și a platformelor", a adăugat Macron.

Emmanuel Macron a subliniat că „statul francez a început să lucreze împreună cu rețeaua socială Facebook” și a denunțat atitudinea lui Twitter, „care are nevoie de câteva zile pentru a elimina mesaje cu incitare la ură și de săptămâni sau chiar luni pentru a comunica coordonatele autorilor acestora”.