ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

Transferul de putere către președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, va avea loc duminică, la Palatul Elysée, a anunțat luni actualul șef al statului, François Hollande, cu ocazia ceremoniei de marcare a 72 de ani de la capitularea Germaniei naziste, transmit AFP și EFE.

Ceremonia de la Arcul de Triumf din Paris a fost și prima acțiune oficială la care a luat parte noul președinte ales, Emmanuel Macron.

François Hollande l-a întâmpinat zâmbitor cu o strângere de mână pe fostul său ministru al economiei, după care au ascultat unul lângă celălalt imnul național și 'Cântecul partizanilor', un simbol al Rezistenței franceze în timpul ocupației naziste.În continuare, Hollande și Macron au depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, în semn de omagiu față de milioanele de soldați căzuți în cele două războaie mondiale, după care au salutat pe rând un grup de veterani.

Președintele în funcție a declarat că simte 'multă emoție' arătându-i, la aceste ceremonii', 'drumul de urmat' lui Emmanuel Macron, care în parcursul său politic l-a 'urmat', apoi 's-a emancipat', însă fără a-l trăda.