ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a făcut mea culpa și a promis francezilor in veste galbene care de patru săptămâni sunt în stradă că salariul minim va crește. Macron a admis, luni seară, că există o stare de nemulțumire împărtășită de numeroși cetățeni, dar a denunțat comportamentul „iresponsabil” al protestatarilor violenți și a decretat "starea de urgență economică și socială”.

„Vrem o Franță în care oamenii să poată trăi cu demnitate din muncă. Cer Guvernului și Parlamentului să facă ce este necesar. Salariul minim va crește cu 100 de euro pe lună începând din anul 2019. Orele suplimentare vor fi plătite și nu vor mai fi impozitate. Le voi cere tuturor angajatorilor care pot să ofere prime de sfârșit de an să facă acest lucru, fără a fi impozitate”, a subliniat Macron.

„Există o stare de furie, de indignare. Această indignare probabil este împărtășită de mulți francezi, dar această stare nu trebuie să se reducă la comportamente iresponsabile, pe care eu le denunț", a mai spus Emmanuel Macron, care a adăugat că „sunt foarte multe alte țări care trec prin situații similare cu Franța”.

Acestea sunt primele comentarii publice ale lui Macron după patru săptămâni de demonstrații antiguvernamentale la nivel național, care s-au transformat din nou sâmbătă în violențe în Paris și în alte orașe din Franța.