Data de 31 octombrie fixată pentru Brexit va fi „ultima, ultima dată limită”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în fața directorilor marilor bănci internaționale reuniți luni la Palatul Elysee, informează AFP, citată de Agerpres

„Ar fi o idee proastă cea de a tot amâna”, a declarat, în engleză, președintele francez, răspunzând la o întrebare privind Brexit, „pentru că, în pofida faptului că a vedea Marea Britanie plecând (din U.E.) este o veste foarte proastă, atunci când liderii încearcă să nu respecte o decizie a poporului, este mai rău”.

„Trebuie să punem în aplicare decizia britanicilor, exceptând situația în care ei înșiși decid altfel”, a adăugat Macron, asumându-și „rolul tipului dur”.

„Am fixat sfârșitul lui octombrie drept ultima, ultima dată limită, pentru că nu vreau să văd noua Comisie Europeană fiind nevoită să rezolve această problemă veche”, a mai declarat Emmanuel Macron, calificând ca „inacceptabilă” redeschiderea negocierilor în acordul Brexit, deja stabilit între Regatul Unit și cele 27 de state membre UE, respins însă de parlamentarii britanici.

„Până în ultimul minut, singurul care poate să oprească Brexitul este Guvernul britanic”, a concluzionat Emmanuel Macron, negând posibilitatea ca UE să intervină în acest sens.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.