ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maestrul italian al muzicii de film, Ennio Morricone  a împlinit sâmbătă, 10 noiembrie, 90 de ani. Marele compozitor este felicitat de zeci de colegi de breaslă din Italia dar și de autorități care  i-au pregătit pentru luni un eveniment de lansare a cărții „ Ennio, un maestro”,în care Morricone și prietenul său regizorul Giuseppe Tornatore vorbesc despre respectivele lor cariere, potrivit Agerpres.

Legendarul compozitor de muzică de film, Ennio Morricone a împlinit 90 de ani. Italienii îi aduc urări de bine lui Ennio Morricone, inclusiv ministrul  Italian al culturii, Alberto Bonisoli a ținut să-i transmită felicitările lui pentru împlinirea vârstei de 90 de ani, dar și pentru că a reușit să cucerească publicul cu creațiile sale.

Începând cu anii 60, Morricone a compus muzică pentru peste 450 de filme de toate genurile, devenind unul dintre autorii cei mai versatili și mai recunoscuți din lume.Unele din creațiile sale cele mai cunoscute sunt coloanele sonore pentru Nuovo Cinema Paradiso (1988) de Giuseppe Tornatore, Novecento (1976), capodopera lui Bernardo Bertoluccio, sau mai recent pentru The Mission (1986).