ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Palestinienii nu îi vor permite președintelui american Donald Trump sau altcuiva să afirme că Ierusalimul este capitala Israelului,  a declarat Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas,  scrie publicația The Times of Israel.


„Palestinienii nu vor permite niciunei țări să își mute ambasada în Ierusalim înainte de a exista o soluție [la conflictul israeliano-palestinian]”, a precizat Abbas în timpul întâlniri cu delegați arabi prezenți la o conferință pe temă medicală, la Ramallah.

Pe 14 mai, SUA va ține o ceremonie oficială dedicată deschiderii ambasadei americane din cartierul Arnona din Ierusalim.

Trump, care a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului și a anunțat în 6 decembrie 2017 mutarea acesteia, a luat în considerare participarea la ceremonia de inaugurare însă, aparent, ar fi decis să nu participe.

Abbas a declarat delegaților că speră ca următoarea lor conferință să aibă loc în Ierusalim, "capitala noastră eternă”.
 
Israelul consideră Orașul Sfânt drept capitala sa „eternă și reunificată”, dar palestinienii cred că Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala statului lor independent la care aspiră. Aceasta face ca statutul orașului să fie una dintre cele mai dificile probleme ale conflictului. Așa că decizia administrației americane nu va face decât să alimenteze instabilitatea într-unul dintre cele mai complicate conflicte din lume.