Autoritatea Palestiniană nu va mai accepta niciun fel de negocieri mediate de Statele Unite, afirmând că ambasada americană din Ierusalim reprezintă „o nouă colonie”. Așa a declarat Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene, care susține că ambasada SUA din Ierusalim constituie „o nouă colonie” israeliană.  Abbas a decretat trei zile de doliu după moartea a zeci de protestatari palestinieni, informează site-ul Ynetnews.com.

„Palestinienii nu vor mai intra în negocieri coordonate în nicio formă ori mod de Statele Unite", a afirmat Mahmud Abbas. Autoritatea Palestiniană anunțase încă din decembrie 2017, când președintele american, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, că Statele Unite au pierdut statulul de neutralitate în procesul de pace israelo-palestinian.

Laboratorul ImunoMedica


Liderul palestinian a convocat o reuniune de urgență în Ramallah pe tema reacțiilor față de mutarea ambasadei americane în Ierusalim. „Este vorba de o nouă ocupație, de un asalt asupra suveranității palestiniene, de un atac asupra drepturilor noastre stabilite", a acuzat Mahmud Abbas, citat de postul Al-Jazeera.
Zeci de palestinieni au fost uciși de soldații israelieni, luni, în timpul protestelor de la frontieră dintre Israel și Fâșia Gaza. Violențele au avut loc în ziua în care a fost inaugurată ambasada SUA la Ierusalim.

Guvernul palestinian a acuzat Israelul de comiterea unui "masacru oribil”.

Zeci de mii de persoane au protestat la granița dintre Israel și Fâșia Gaza, față de mutarea la Ierusalim a Ambasadei SUA din Israel.