ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Autoritatea Palestiniană nu va mai accepta niciun fel de negocieri mediate de Statele Unite, afirmând că ambasada americană din Ierusalim reprezintă „o nouă colonie”. Așa a declarat Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene, care susține că ambasada SUA din Ierusalim constituie „o nouă colonie” israeliană.  Abbas a decretat trei zile de doliu după moartea a zeci de protestatari palestinieni, informează site-ul Ynetnews.com.

„Palestinienii nu vor mai intra în negocieri coordonate în nicio formă ori mod de Statele Unite", a afirmat Mahmud Abbas. Autoritatea Palestiniană anunțase încă din decembrie 2017, când președintele american, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, că Statele Unite au pierdut statulul de neutralitate în procesul de pace israelo-palestinian.

Liderul palestinian a convocat o reuniune de urgență în Ramallah pe tema reacțiilor față de mutarea ambasadei americane în Ierusalim. „Este vorba de o nouă ocupație, de un asalt asupra suveranității palestiniene, de un atac asupra drepturilor noastre stabilite", a acuzat Mahmud Abbas, citat de postul Al-Jazeera.
Zeci de palestinieni au fost uciși de soldații israelieni, luni, în timpul protestelor de la frontieră dintre Israel și Fâșia Gaza. Violențele au avut loc în ziua în care a fost inaugurată ambasada SUA la Ierusalim.

Guvernul palestinian a acuzat Israelul de comiterea unui "masacru oribil”.

Zeci de mii de persoane au protestat la granița dintre Israel și Fâșia Gaza, față de mutarea la Ierusalim a Ambasadei SUA din Israel.