ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La fel ca în multe alte țări occidentale, în special Franța și Marea Britanie, numele Mahomed tinde să devină cel mai popular printre nou-născuți și în Germania.

În capitala Berlin, numele de Mahomed a urcat pe locul I în anul 2022, după ce, cu un an înainte, se situa pe locul al III-lea,informează Remix News.

În 2021, cel mai popular nume printre nou-născuți fusese Noah, urmat de Adam.

Și în Bremen, numele de Mahomed câștigă rapid în popularitate, urcând de pe locul al III-lea, în 2021, pe locul al II-lea, în 2022.

În Hesse, popularitatea numelui Mahomed a explodat literalmente, ajungând într-un singur an de pe locul al VIII-lea pe cel de-al III-lea.

Ca efect al imigrației masive, în special după 2015, când cancelarul Angela Merkel a deschis granițele practic fără restricții, Germania își schimbă cu mare rapiditate componența demografică.

În marile orașe, majoritatea copiilor de școalăprovin din familii de imigranți.

Iar la nivelul Germaniei, 38% dintre copiii de școală provin din familii de imigranți.

Capitularea Germaniei în fața valului migrator l-a determinat pe un cunoscut autor germano-iranian să exulte, afirmând că imigranții vor „moșteni” Germania:

„Cred că ne aflăm acum într-un moment în care trebuie să privim cu onestitate situația. Să începem printr-o simplă declarație că noi – imigranții, străinii, persoanele cu... numiți-ne cum doriți – nu vom pleca cu ușurință.

„Și nici voi, dragi germani de baștină, deși, din punct de vedere demografic veți dispărea. Vă stingeți, iar țara voastră are nevoie de circa 400.000 de muncitori noi (anual) în următorii 15 ani, ceea ce înseamnă circa un milion de imigranți pe an.

„Noi, imigranții, vom moșteni probabil acest pământ. Deci am putea încerca să tragem de timp, un timp pe care voi nu îl aveți.”