ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Diplomata americană Alice Wells, înalt responsabil al Biroului pentru Asia de sud și centrală din cadrul Departamentului de Stat,  s-a întâlnit cu lideri ai talibanilor pentru discuții de pace în Qatar, relatează Wall Street Journal.

Alice Wells a avut discuții cu liderii talibanilor săptămâna aceasta pentru a încerca să găsească o soluție pentru încheierea conflictului din Afganistan,  care durează de 17 ani,  au declarat surse diplomatice pentru WSJ, conform alaraby.co.uk.

Un membru al consiliului de conducere al talibanilor - Quetta Shura - a confirmat pentru AFP că această întâlnire a avut loc la Doha, menționând că din delegația americană a făcut parte „o femeie" .
 
O încetare a focului fără precedent, la care au căzut de acord luna trecută forțele afgane de securitate și talibanii, a alimentat speranțele occidentului că pacea este posibilă în această țară sfâșiată de război. Luptele au fost însă reluate, iar observatorii occidentali și afgani din Kabul au declarat că Statele Unite trebuie să poarte negocieri directe cu talibanii pentru a menține impulsul. Talibanii au insistat constant asupra unor discuții directe cu Statele Unite, lucru pe care Washingtonul l-a refuzat în mod repetat, spunând că negocierile trebuie să fie conduse de Afganistan. În schimb, talibanii refuză să negocieze cu guvernul afgan, pe care îl consideră nelegitim.

Cinci persoane, între care un civil, și-au pierdut viața și șase au fost rănite joi într-un atac sinucigaș lansat de talibani împotriva unui convoi al Serviciilor de informații afgane (NDS).