ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin nouă persoane, printre care și opt copii, au murit în urma unor bombardamente ale forțelor turce și ale facțiunilor siriene susținute de acestea în nord-vestul Siriei, transmite Agerpres, care citează agenția France-Presse (AFP).

În plus, alte 21 de persoane au fost rănite, majoritatea aflându-se în stare gravă.

Bombardamentele au fost efectuate în apropierea orașului Tal Rifaat, aflat sub control kurd, într-un moment în care copiii plecau de la școală. Tal Rifaat adăpostește refugiați rezultați în urma ofensivei turce asupra regiunii kurde Afrin din 2018, dar și efective ale forțelor guvernamentale siriene și o bază rusă. 
 
Acesta nu este, însă, primul caz în care o zonă cu refugiați este bombardată. Duminică, o tabără de refugiați tot din nord-vestul Siriei a fost bombardată de aviația rusă. 
 
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declanșat, în octombrie, operațiunea militară „Izvorul Păcii”, în nord-estul Siriei, pentru îndepărtarea milițiilor kurde de la granița sa.  Ulterior, Ankara a încetat operațiunile militare din nord-estul Siriei în cadrul unui acord garantat de SUA și Rusia care prevede retragerea grupului insurgent kurd Unitățile Populare de Protecție (YPG) din zona de securitate instituită de armata turcă de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia.