ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorii mai multor canale ale televiziunii publice poloneze TVP și-au prezentat demisia, imediat după adoptarea pe 31 decembrie de către parlament a unei legi asupra mass-media publice care le supun controlului partidului conservator aflat la putere.

Directorii celor două principale canale TVP1 și TVP2, precum și responsabilii canalului cultural TVP Kultura, ai Agenției de informații TAI și biroului de resurse umane al TVP și-au prezentat joi demisiile președintelui grupului, potrivit site-ului wirtualnemedia.pl, citat sâmbătă de alte canale media, notează AFP.

Nici un motiv oficial pentru decizia lor nu a fost făcut public, dar demisiile coincid cu votul Senatului polonez, dominat de partidul conservator Lege și Justiție (PiS) al lui Jaroslaw Kaczynski, care a aprobat joi această lege.

Noile dispoziții, care trebuie încă aprobate de șeful statului Andrzej Duda, prevăd că mandatele membrilor direcțiilor și consiliilor de supraveghere ale televiziunii și radioului publice expiră, cu efect imediat, potrivit Agerpres.

În schimb, ministrul Trezoreriei va avea de acum înainte competența de a numi și revoca noii șefi ai mass-media publice, până în prezent aleși prin concursuri organizate de Consiliul național al audiovizualului (KRRiT).