ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zonele sărace ale Parisului sunt în fierbere. Restricțiile impuse de pandemie adâncesc lipsurile și armistițiul social tinde să se rupă. Atfel spus, Parisul stă pe un butoi de pulbere.


Grupuri de tineri au incendiat tomberoane și au dat foc artificiilor în mai multe suburbii ale Parisului, relatează marți mass-media din Franța despre o nouă noapte de tulburări pe fondul restricțiilor impuse de autorități din cauza epidemiei de coronavirus, dar care amenință fragila pace socială în zone sărace, informează Reuters, potrivit agerpres.Tulburările au izbucnit mai întâi la Villeneuve-La-Garenne, în nordul capitalei, în cursul nopții de sâmbătă, după ce un motociclist s-a ciocnit cu o mașină de poliție fără însemne în timpul unei urmăriri.

Bărbatul a trebuit spitalizat pentru tratament, iar poliția a anunțat că va deschide o anchetă internă cu privire la incident.Suburbiile cu locuințe sociale care înconjoară multe orașe franceze sunt de multă vreme focare de nemulțumire din cauza problemelor sociale și economice.

Posturile de televiziune BFM TV și C News au transmis imagini cu artificii lansate în zone precum Villeneuve-La-Garenne, Aulnay-sous-Bois și Asnieres, în timpul intervenției poliției anti-revoltă, în timp ce agenția France Presse a relatat despre incendierea de tomberoane.
Președintele Franței Emmanuel Macron a anunțat, în cursul unei alocuțiuni televizate consacrate crizei provocate de noul coronavirus, că măsurile de izolare vor fi prelungite până la 11 mai,

În 2005, tulburările s-au întins pe parcursul a trei săptămâni după ce doi tineri au murit în timp ce fugeau de poliție într-o suburbie din nordul Parisului.