ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul pentru Apă și Electricitate al municipalității din Los Angeles are o echipă specială de patrulare și intervenție care îi caută pe cei ce risipesc apa.

Cetățenii prinși că își stropesc „ilegal” gazonul sau își spală mașina, încălcând noile restricții de folosire ale apei introduse de statul California primesc un avertisment dacă sunt la prima abatere, dar recidiviștii riscă amenzi de sute de dolari.

În cazurile recidiviștilor înrăiți, măsurile punitive merg până la tăierea apei.

De asemenea, „polițiștii apei” au un dispecerat special unde se primesc turnătoriile cetățenilor care își spionează vecinii, urmând ca acestea să fie verificate de echipajele din teren.

Agenția France Presse a stat de vorbă cu un astfel de „polițist al apei”, pe nume Damon Ayala.

Ayala s-a plâns că mulți cetățeni nu sunt conștienți de gravitatea secetei și spune că flagrantul este o lecție binevenită pe care o primesc risipitorii.

„Polițistul” a ținut să sublinieze mai ales valențele educaționale ale muncii sale.

„Nu avem neapărat nevoie de banii lor – nu ne aduc mai multă apă. Noi încercăm să producem o schimbare de comportament.

Începând cu data de 1 iunie, utilizarea apei în exteriorul casei a fost limitată la numai două zile, din cauza secetei. În zonele din sud, însă, utilizarea apei a fost limitată la o singură zi.

Pentru a economisi apa, cetățenii sunt încurajați să folosească în jurul caselor gazon sintetic sau pietriș. (!)

Pe zi ce trece, Salvarea Planetei ia forme tot mai halucinante.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews