ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea cetățenilor olandezi au respins, în cadrul unui referendum desfășurat miercuri, Acordul de asociere UE-Ucraina, dar plebiscitul nu are caracter legal obligatoriu, relevă un sondaj efectuat la ieșirea de la urne, informează presa olandeză.

Conform unui sondaj la ieșirea de la urne efectuat de Institutul NoS, 64% dintre alegătorii care au votat s-au pronunțat împotriva Acordului de asociere dintre Uniunea Europeană și Ucraina.

Sondajul de opinie are o marjă de eroare de +/- 5%.

Conform celor mai recente date, participarea la referendum a fost de 29%, dar nu este clar dacă cifrele sunt definitive.

Pentru mulți dintre cei care au demonstrat pe Maidan in 2014 și în alte orașe din Ucraina, Acordul de Asociere a reprezentat o promisiune privind apropierea de Europa, din punct de vedere economic și politic.

Documentul implică o scădere a taxelor vamale, ridicarea unor restricții comerciale, precum și o ridicare, în viitorul apropiat, a vizelor de călătorie în statele UE pentru cele 45 de milioane de ucraineni. În schimb, Guvernul de la Kiev s-a angajat în implementarea unor reforme ample privind statul de drept și acțiuni decisive în lupta împotriva corupției omniprezente.