ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aristi Tsipras, mama premierului grec, se plânge că fiul său este tot mai împovărat de grijile țării, motiv pentru care nu mai mănâncă și nu mai doarme suficient.

Alexis Tsipras nu mai mănâncă așa cum obișnuia să o facă şi nu mai doarme noaptea suficient, din cauza stresului cauzat de situaţia economică a ţării. Mărturisirea a fost făcută de mama premierului elen, Aristi Tsipras, intr-un interviu pentru presa de la Atena, citat de ziarul italian Quotidiano.net.

"Dar nu are de ales. Are o datorie faţă de poporul care i-a acordat încrederea", a continuat Aristi Tsipras. Ea se 

"Îl văd tot mai rar pe Alexis. Merge de la aeroport la Parlament. Nu are timp să îşi vadă copiii, cum ar putea avea timp de mine?!", spune mama primului ministru al Greciei.


Interviul a fost publicat în conextul în care cele 28 de țări ale UE au aprobat, vineri, acordarea unei finanțări de urgență de 7 miliarde de euro pentru Grecia, sub forma unui împrumut care va permite țării să-și îndeplinească o parte din angajamente, în așteptarea aprobării programului de ajutor.

Valoarea exactă a finanțării este de 7,16 miliarde de euro și va ajunge în vistieria Greciei până luni, când țara trebuie să achite 4,2 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană.