ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie de 61 de ani din Statele Unite, devenită mamă-purtătoare a unui embrion provenit de la fiul ei homosexual și sora concubinului lui, a dat naștere, pe 25 martie 2019, unui bebeluș de sex feminin, informează The Independent.

Matthew Eledge și Elliot Dougtherty, doi homosexuali din Nebraska ce plănuiau să aibă copii, erau în căutarea unei femei purtătoare care să rămână însărcinată cu material genetic din partea lor. Aflând despre demersul celor doi, mama unuia dintre ei s-a oferit să-i ajute: „Dacă vor ca eu să fiu femeia care să le nască un copil, o voi face”. Deși aflată la o vârstă înaintată, femeia a purtat în pântece și a născut pe fiica fiului ei și a concubinului acestuia.
Cecile Eledge, în vârstă de 61 de ani, și-a pus la dispoziție uterul pentru a da naștere unui copil pentru fiul ei homosexual și concubinul acestuia. La început, bărbații s-au gândit că nu ar fi posibilă această variantă, din cauza vârstei mamei lui Matthew. Totuși, deși căutau alte   posibile mame surogat, cei doi i-au spus medicului că și mama soacră se oferă, iar acesta a luat în considerare studierea cazului.

După efectuarea unor teste în cadrul Spitalului Metodist de Femei din Omaha, responsabilii cu „sănătatea reproducerii” au ajuns la concluzia că, în ciuda vârstei înaintate, Cecile Eledge poate să devină mamă-surogat, pe motiv că a avut un „stil de viață sănătos”.

În consecință, femeia de 61 de ani a devenit gazdă pentru embrionul format din materia primă a fiului ei și un ovul al surorii concubinului lui, în vârstă de 25 de ani. Timpul scurs între planificare și sarcină a fost de peste doi ani.

Luni, 25 martie 2019, Cecile Eledge a născut-o pe fiica fiului său și a concubinului acestuia, totodată prima ei nepoată. Aceasta va purta numele de Uma Louise Dougherty-Eledge.