ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina dorește sume și mai mari de bani de la UE pentru a-și putea finanța economia distrusă de efectele războiului. Vrea cel puțin 2 miliarde de dolari pe lună.

Alexander Rodnianski, consilierul economic al lui Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru trustul german de presă Funke MedienGruppe:

„Avem nevoie de patru până la cinci miliarde de dolari pentru bugetul nostru lunar. Credem că Germania ar putea acoperi circa 500 de milioane lunar, în perspectiva lui 2023. Sperăm la circa 2 miliarde de dolari pe lună de la UE în ansamblul său.”

Și Rodnianski s-a plâns:

„Înainte de ultimele atacuri, pagubele provocate de distrugerile sistemului de infrastructură erau estimate la circa 120 de miliarde de dolari.”

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, pagubele produse economiei Ucrainei de închiderea întreprinderilor și de șomaj se cifrează între 200 și 250 de miliarde de dolari, scrie Die Welt.

Rodnianski a completat:

„Potrivit previziunilor, Produsul Intern Brut se va prăbuși cu circa 35% anul acesta.”

Consilierul lui Zelenski așteaptă de la Occident la un ajutor de urgență pentru Ucraina alcătuit din generatoare pe motorină, grupuri electrogene de ajutor sau centrale electrice mobile.

Cu ocazia unei conferințe germano-ucrainene, premierul de la Kiev, Denis Șmigal, a estimat că, pentru reconstrucția Ucrainei, va fi nevoie de 750 de miliarde de dolari.