ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa iraniană a salutat vestea înjungherii „apostatului” Salman Rushdie, avertizând că și alții ar trebui să simtă „amenințați” de „răzbunarea divină”.

Regimul de la Teheran l-a condamnat la moarte pe scriitorul britanic de origine indiană în 1989 pentru romanul său, „Versetele satanice”, considerat blasfemiator la adresa Profetului Mahomed și a Coranului.

Kayhan, cel mai conservator ziar iranian, controlat de  ayatollahul Ali Khamenei, a scris într-un editorial publicat duminică și citat de Breibart:

„Atacul asupra lui Salman Rushdie a arătat că răzbunarea împotriva criminalilor pe pământul american nu este o misiune dificilă, iar după aceasta, Trump și Pompeo (fost secretar de stat în mandatul lui Trump) se vor simți mai amenințați.”

Pe amândoi i-ar putea ajunge „răzbunarea divină” pentru rolul pe care l-au avut în asasinarea lui Qassim Soleimani, comandantul Gărzilor Revoluționare Islamice, avertizează editorialul.

Soleimani a fost ucis pe 3 ianuarie de o dronă care a lansat un atac asupra Aeroporului Internațional din Bagdad, unde Soleimani urma să aibă o întâlnire cu premierul irakian Adil Abdul-Mahdi.

Și articolul continuă:

„De când autoritățile iraniene au avertizat în mai multe rânduri că principalii autori ai asasinării generalului Qassim Soleimaini, fostul comandant al forțelor Al-Quds, vor plăti pentru crima lor și trebuie aduși în fața justiției, în ultimii trei ani, lui Trump și altor autori ai acestui asasinat le-a fost frică de răzbunarea Iranului  și nici măcar nu au îndrăznit să călătorească în afara Americii.”

Și editorialul conchide:

„De aceea, atacul asupra lui Salman Rushdie a fost un avertisment pentru autorii asasinării comandantului Soleimani că și dacă se află sub protecția severă a forțelor de securitate răzbunarea este foarte aproape de ei.”