ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului manipulează informațiile pentru a forța legalizarea avorturilor.

Marina de los Angeles Portillo, o mamă condamnată pentru pruncucidere și eliberată condiționat, este prezentată de Comisariatul ONU ca o victimă a justiției din El Salvador care ar fi fost închisă pentru că a făcut avort, scrie Catholic New Agency.

Activista pro-viață Sara Larin, fondatoarea organizației VIDA din El Salvador a acuzat ONU de răspândire de informații false:

„Este total neobișnuit și dezgustător ca Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) să folosească eliberarea condiționată din închisoare a Marinei de los Angeles Portillo pentru a exercita presiuni asupra El Salvador să legalizeze avorturile.”

OHCHR a declarat că a fost vorba de un caz de „complicație obstetrică”, însă, în realitate, „fetița nou-născută a fost descoperită sufocată cu ciorapi, unul în gură și celălalt înfășurat în jurul gâtului cu un nod dublu”, a explicat Larin.

În luna mai 2007, poliția a descoperit-o pe fetița lui Portillo cu un ciorap alb în gură și peste nări, în timp un alt ciorap era înnodat de două ori în jurul gâtului. Trupul mort al bebelușului a fost înfășurat într-o pătură și pus apoi într-o pungă neagră de plastic.
 
Organizația VIDA a raportat că „medicul legal a stabilit că motivul morții a fost asfixia prin strangulare”.

Pe 1 noiembrie 2007, Portillo a fost găsită vinovată de uciderea fiicei sale și condamnată la 35 de ani de închisoare.

Pe site-ul său, VIDA a explicat că eliberarea condiționată a lui Portillo nu înseamnă că a fost dovedită nevinovăția ei.

De eliberarea condiționată poate beneficia orice deținut care îndeplinește un set de condiții stabilite de lege.

În prezent, El Salvador protejează bebelușii nenăscuți, recunoscând că orice persoană este „o ființă umană încă din momentul concepției”.

Pedeapsa pentru avort este de doi până la opt ani de închisoare. Totuși, de obicei, în asemenea cazuri, judecătorii recurg la pedepse alternative.

În acest moment, în El Salvador nu există nici o femeie închisă pentru că a făcut avort.

Biroul Înaltului Comisariat al ONU a solicitat țării central-americane „să continue să revizuiască cazurile femeilor care au fost închise pentru infracțiuni legate de urgențe obstetrice și să își armonizeze legislația privind avorturile cu standardele drepturilor internaționale ale omului pentru a evita noi încarcerări”.

Drept răspuns, Larin a comentat:

„Ceea ce este cu adevărat intolerabil este complicitatea oficialilor ONU pentru slăbirea domniei legii în El Salvador, făcând presiuni asupra țării pentru a permite să lase nepedepsite crime de o cruzime incredibilă împotriva bebelușilor fără apărare.”

„ONU este la un pas de a cere în mod deschis legalizarea infanticidului împotriva nou-născuților”, a spus Larin.

Aceasta nu este prima tentativă de manipulare a cazurilor de crimă pentru a promova cauza avorturilor în El Salvador.

În 2008, a existat un caz în care o mamă și-a ucis copilul, dar a afirmat că a pierdut sarcina. Autoritățile au descoperit însă cauza morții: „asfixiere prin inhalarea de fecale și sângerare din cauza modului violent în care cordonul ombilicat a fost smuls de la bază”.

Mama a fost condamnată la 30 de ani de închisoare, însă a murit de cancer după doi ani. Militanții pro-avort au încercat să folosească afacerea pentru a promova legalizarea avortului, afirmând că mama a fost închisă după ce a pierdut sarcina.

O altă femeie, Sara Rogel, a fost eliberată condiționat recent după ce a fost găsită vinovată de uciderea copilului ei. Presa a afirmat că a fost închisă pentru pierderea sarcinii.

„În câteva ore, titlurile de-o șchioapă ale comunicatelor de presă ale CNN în spaniolă, ale ziarului El Pais și agenției Deutsche Welle au afirmat că Sara Rogel a fost condamnată și eliberată pentru că a făcut avort, ceea ce este o minciună totală”, spune Larin.