ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tot mai mulți părinți, pasionați de jocul Pokemnon Go, decid să-și numească nou-născuții după celebrele creaturi din jocul devenit viral, informează BBC.

 Fenomenul este tot mai răspândit în Statele Unite, iar cei de la Baby Center spun că un număr tot mai mare de copii vor avea nume precum Roselia, Ash, Eevee și Onyx, preluate de la celebri montruleți din jocul Pokemon Go.

Reprezentanții site-ului de parenting din America au declarat că în jur de 50% dintre utilizatori obișnuiesc să joace Pokemon Go în mod regulat. Cu toate acestea, nu se știe clar câți părinți vor ajunge să-și numească pruncii Bulbasaur sau Venonat.

"Părinții se orientează de multe ori spre cultura pop atunci când vine vorba să-și numească viitorii copii, iar în acest moment Pokemon Go este pe val", a declarat Linda Murray, editor șef la Baby Center. "Este posibil ca entuziasmul părinților pentru acest joc să se reflecte și în viața personală, dând naștere unui trend de a-și numi bebelușii în funcție de acest aspect", a continuat Linda.

Site-ul a descoperit acest trend pe măsură ce părinții își înregistrau copii în aplicația de parenting, declarând că nume precum Mankey și Muk sunt cele mai rar întâlnite.