Un imens afiș anti-avort, în care este înfățișat un făt de 11 săptămâni, în uter, a fost cenzurat și eliminat, zilele trecute, de la Roma. Italienii care s-au simțit „lezați” de mesajul acestui afiș au învins, autoritățile locale hotărând că nu are ce căuta pe clădirea unde fusese amplasat.

Mesajul afișului era următorul: „Ai fost și tu așa la 11 săptămâni. Toate organele tale erau formate. Inima ta bătea deja din a treia săptămână după concepție. Îți sugeai deja degetul mare. Iar acum ești aici pentru că mama ta nu te-a avortat”, scrie site-ul European Post. 

Inițiativa amplasării acestui afiș a aparținut asociației pro-viață „Pro Vita Onlus”. 

Asociația Provita a ales această imagine ca parte a unei campanii de conștientizare a legii avortului, la 40 de ani de la legea 194 privind avortul,

Demersul a aprins furia mișcării pro avort, care s-a dezlănțuit pe rețelele de socializare. Vârf de lance a fost o deputată a Partidului Democrat, Monica Cirrinà, care a atacat pe Twitter afișul: „Este rușinos faptul că astfel de afișe, împotriva unei legi și a dreptului femeilor de a alege, au fost amplasate pe străzile Romei. Ar trebui să fie îndepărtate imediat”.


 Massimo Gandolfini , un neurochirurg italian, lider al mișcării Family Day, apărător al familiei și al vieții, a declarat pentru presa italiană, după ce posterul a fost dat jos: „Fătul de 11 săptămâni care suge degetul mare în această imagine ne deranjează conștiințele umilite de corectitudinea politică. Cu acest manifest nu am vrut să discutăm legea 194. A fost doar un apel la conștiințe. Să nu uităm: avortul înseamnă uciderea unui copil  a cărui inimă deja bate la 11 săptămâni și nu este o adunătură de celule. Își poate suge degetul mare!”.
 
Gandolfini se întreabă și de ce, în acest caz, Constituția italiană nu a fost respectată, asigurând libertatea gândirii și a exprimării. ƒ„Acestea sunt libertățile fundamentale ale unui stat democratic. Sau, cel puțin, așa ar trebui să fie. Afișul avea toate aprobările. L-au înlăturat pentru că l-au considerat "agresiv și violent". Dar ce poate fi violent și agresiv în imaginea unui copil care suge degetul mare?”, s-a întrebat  neurochirurgul italian.

Deputata italiană și cei din mișcarea pro avort nu s-au scandalizat la fel de mult anul trecut, când în capitala Italiei au fost amplasate afișe blasfemiatoare care ilustrau un „pedofil” Iisus Hristos sau pe Maica Domnului însărcinată, ca „mamă-surogat”. Afișe care au apărut în stațiile de autobuz administrate de ATAC, compania de transport public a Primăriei din Roma.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews