ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un imens afiș anti-avort, în care este înfățișat un făt de 11 săptămâni, în uter, a fost cenzurat și eliminat, zilele trecute, de la Roma. Italienii care s-au simțit „lezați” de mesajul acestui afiș au învins, autoritățile locale hotărând că nu are ce căuta pe clădirea unde fusese amplasat.

Mesajul afișului era următorul: „Ai fost și tu așa la 11 săptămâni. Toate organele tale erau formate. Inima ta bătea deja din a treia săptămână după concepție. Îți sugeai deja degetul mare. Iar acum ești aici pentru că mama ta nu te-a avortat”, scrie site-ul European Post. 

Inițiativa amplasării acestui afiș a aparținut asociației pro-viață „Pro Vita Onlus”. 

Asociația Provita a ales această imagine ca parte a unei campanii de conștientizare a legii avortului, la 40 de ani de la legea 194 privind avortul,

Demersul a aprins furia mișcării pro avort, care s-a dezlănțuit pe rețelele de socializare. Vârf de lance a fost o deputată a Partidului Democrat, Monica Cirrinà, care a atacat pe Twitter afișul: „Este rușinos faptul că astfel de afișe, împotriva unei legi și a dreptului femeilor de a alege, au fost amplasate pe străzile Romei. Ar trebui să fie îndepărtate imediat”.


 Massimo Gandolfini , un neurochirurg italian, lider al mișcării Family Day, apărător al familiei și al vieții, a declarat pentru presa italiană, după ce posterul a fost dat jos: „Fătul de 11 săptămâni care suge degetul mare în această imagine ne deranjează conștiințele umilite de corectitudinea politică. Cu acest manifest nu am vrut să discutăm legea 194. A fost doar un apel la conștiințe. Să nu uităm: avortul înseamnă uciderea unui copil  a cărui inimă deja bate la 11 săptămâni și nu este o adunătură de celule. Își poate suge degetul mare!”.
 
Gandolfini se întreabă și de ce, în acest caz, Constituția italiană nu a fost respectată, asigurând libertatea gândirii și a exprimării. ƒ„Acestea sunt libertățile fundamentale ale unui stat democratic. Sau, cel puțin, așa ar trebui să fie. Afișul avea toate aprobările. L-au înlăturat pentru că l-au considerat "agresiv și violent". Dar ce poate fi violent și agresiv în imaginea unui copil care suge degetul mare?”, s-a întrebat  neurochirurgul italian.

Deputata italiană și cei din mișcarea pro avort nu s-au scandalizat la fel de mult anul trecut, când în capitala Italiei au fost amplasate afișe blasfemiatoare care ilustrau un „pedofil” Iisus Hristos sau pe Maica Domnului însărcinată, ca „mamă-surogat”. Afișe care au apărut în stațiile de autobuz administrate de ATAC, compania de transport public a Primăriei din Roma.