ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 250.000 de oameni au ieșit în stradă la Londra pentru a-și manifesta nemulțumirea față de fondurile mult prea mici pe care Guvernul le acordă sistemului de sănătate. Și pentru că măsurile de austeritate impuse sistemului medical vor afecta și mai mult siguranța serviciului medical.

Unul dintre demonstranți, medicul Felix Ramos,  a protestat lângă un coșciug, declarând reporterilor că: „Mulți oameni nu reușesc să primească ajutorul de care au nevoie, iar dacă nu ai sănătate nu ai viață”.
 
„Privatizarea sistemului medical nu are cum să ajute viața. Acest lucru nu va funcționa pentru cei vulnerabili, ci pentru aceia care își pot permite tratamente speciale. Nu este pentru cei mulți”.

Un alt doctor prezent la protest a declarat că „marșul de azi este un strigăt de ajutor pentru cei care apelează la Serviciul Național de Sănătate, pentru că se află într-o situație disperată și trebuie să tragem un semnal de alarmă”, relatează Daily Mail.

Spitalele din Marea Britanie se confuntă atât cu o criză de personal medical cât și cu fonduri insuficiente pentru tratamentul pacienților. Chiar dacă nevoile au crescut, banii alocați Serviciului Național de Sănătate de către Guvern au rămas aceeași. În plus, autoritățile intenționează să mai taie din bugetul acordat sănătății.

Printre cei care au luat cuvântul la manifestație s-a numărat și liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, care acuză politicienii pentru criza cu care se confruntă sistemul de sănătate britanic.

Susținătorii Brexit-ului au făcut din criza sistemului public de sănătate, una dintre principalele teme ale campaniei. Aceștia au promis, pe baza unor cifre provocatoare și inexacte, salvarea fondurilor pentru serviciul național de sănătate prin oprirea plății contribuției Marii Britanii, către Uniunea Europeană. Un joc politic care distruge serviciul medical și dă undă verde spitalelor private, costisitoare, spune Jeremy Corbyn.

Din cauza condițiilor precare în care își desfășoară activitatea, unele unități sanitare britanice au fost nevoite să apeleze la ajutorul Crucii Roșii, care a asigurat transportul și îngrijirea unora dintre bolnavi.