ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise în Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, au declarat vineri autoritățile locale, în condițiile în care epidemia ia amploare în toată țara, relatează Agerpres.
 
Cel puțin 41.600 de persoane au murit în Marea Britanie ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Rata de replicare virală („R”) se situează în prezent între 1 și 1,2, adică peste nivelul care duce la o accelerare a contaminărilor.

În total, 3.539 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate vineri în Marea Britanie, conform cifrelor guvernamentale, cel mai mare bilanț zilnic după 17 mai.

În Birmingham, un oraș cu 1,1 milioane de locuitori din centrul Angliei, rata contaminării cu COVID-19 a crescut de la 30,1 la 75 de cazuri la 100.000 de locuitori.

„Începând de marți, 15 septembrie, locuitorii din Birmingham nu se vor mai putea întâlni cu alte familii, în interior sau în grădini private”, a avertizat consiliul local într-un comunicat.

„Știu că este dificil, mai ales când ne-am obișnuit să ne vedem prietenii și familia, dar este esențial să respectăm aceste reguli și să ne protejăm reciproc în fața creșterii bruște a ratei de infecție”, a spus Ian Ward, care conduce Consiliul municipal din Birmingham.

Localnicii pot merge în continuare la cafenele, restaurante sau magazine, dar nu se pot întâlni cu persone din alte gospodării.

„Știu că este frustrant că puteți merge la pub dar nu să vă vedeți familia, însă dovezile pe care le avem arată că rata infecției a crescut în principal din cauza interacțiunilor sociale, în special a adunărilor private”, a explicat Ward.

În fața creșterii rapide a epidemiei de COVID-19 în țară, premierul britanic Boris Johnson a anunțat săptămâna aceasta interzicerea adunărilor la care participă mai mult de șase persoane provenite din gospodării diferite în Anglia.