Bărbații care se consideră femei - așa numiții transgenderi - sunt invitați să-și facă testele împotriva cancerului la col uterin (Testul Papanicolau), deși nu au acest organ, informează The Sun. În același timp, femeile care se consideră bărbați nu primesc acest test, dar și screeningul împotriva cancerului mamar, deși biologic, lor le sunt destinate.

Informațiile provin dintr-un ghid de 24 de pagini publicat de către Public Health England (o agenție de stat din subordinea Departamentului pentru Sănătate și Servicii Sociale al Marii Britanii), document intitulat „Informații pentru persoanele trans”.

Ghidul explică pe cine „invităm la screening”. Mai precis, o femeie care se consideră bărbat se înregistrează în sistem ca și bărbat, nu va fi chemată la testele de rutină în privința cancerului mamar sau la col uterin. Invers însă, dacă un bărbat care se consideră femeie se înregistrează ca și femeie, el va primi invitații pentru respectivele proceduri, notează The Sun.

Cancerul cervical face peste 900 de victime între femei în fiecare an în Marea Britanie, un număr care ar fi de patru ori mai mare, în lipsa testării.  De asemenea, bărbații care se consideră femei nu vor fi invitați la testele care pot detecta anevrismul aortic abdominal, o afecțiune ce apare peste șase ori mai des la bărbați decât la femei.

Laura Perrins, o activistă pentru drepturile femeilor, consideră măsură aberantă. „Acum am ajuns în punctu în care complicitatea statului la ideologia gender pune în pericol sănătatea femeilor. E un caz absurd de folosire a resurselor statului să inviți bărbații la teste Papanicolau, în timp ce este imoral și periculos să nu inviți femei”, a spus ea pentru Mail on Sunday.

Decizia vine după ce în 2017 Asociația Medicală Britanică și-a sfătuit membrii să nu folosească expresia „femei gravide”, ci „persoane gravide”, pentru a nu-i „jigni” pe transgenderi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews