ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1400 de suspecţi sunt investigaţi de către poliţia din Marea Britanie într-un caz de abuzuri sexuale asupra minorilor, printre aceştia aflându-se celebrităţi şi politicieni, scrie The Guardian.

Dintre cei 1433 de suspecţi, 76 au fost sau sunt politicieni, 43 de suspecţi lucrează în industria muzicală, 7 în lumea sportului, iar 135 în presă. Conform poliţiei, se pare că 216 persoane suspecte ar fi murit, dar pentru ceilalţi e va declanşa urmărirea penală.

Se pare că abuzurile au avut loc în diferite instituţii: şcoli, orfelinate, instituţii religioase, spitale, cluburi sportive sau chiar instituţii militare.

 

"Cifrele cresc în fiecare zi. Numerele pe care vi le spun acum sunt doar un moment în timp”, a spus Simon Bailey, ofiţerul care conduce operaţiunea. 

La jumătatea anului trecut Parlamentul britanic risca să fie târât în cel mai mare scandal de la existenţa sa, după informaţiile potrivit cărora un amplu dosar de pedofilie în care erau implicaţi mai mulţi parlamentari a dispărut misterios în anii ’80, scrie bn24.ro

Dosarul, alături de alte 114 documente şi dovezi despre reţeaua de pedofilie, a fost înaintat ministrului pentru Afaceri Interne al Marii Britanii din anii ’80, Leon Brittan. Dosarul a fost întocmit de Geoffrey Dickens, conservator, membru pe atunci al parlamentului britanic. Dickens a murit în 1995, nu înainte însă de a dezvălui familiei că informaţiile pe care le-a furnizat ministrului de Interne de la acea vreme vor „aduce lumină” asupra persoanelor faimoase care abuzează copii în Regat, adăugând că printre pedofili se numără opt persoane „extrem de cunoscute”. Scandalul cercurilor de pedofili din Regat a ajuns cunoscut în toată lumea după ce în presă au apărut dovezi de necontestat că un cunoscut prezentator al postului BBC, Jimmy Savile, a abuzat sute de persoane, dintre care, majoritatea copii. Scandalul Savile a generat multe anchete similare şi a condus la arestarea mai multor celebrităţi din showbiz-ul britanic, cercetate pentru fapte care au fost comise in anii ’60, ’70 si ’80.

Simon Bailey, şeful operaţiunii care vizează pedofilii celebri britanici, spune că dosarul lui Savile, care a murit în 2011, a avut un mare impact asupra investigaţiei şi a anticipat că până la finalul anului va primi peste 100.000 de noi documente care vor ajuta la elucidarea cazurilor istorice de pedofilie.