ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie este somată să deschidă mai repede negocierile ce vor duce la ieșirea sa din Uniunea Europeană, informează Press Association, citată de Daily Mail.

Anunțându-și vineri demisia, premierul David Cameron a susținut că va lăsa în seama succesorului său declanșarea procesului prevăzut în Articolul 50. Totuși, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a susținut că această amânare ”nu are nici un sens”, afirmația sa fiind susținută de șefii diplomațiilor celor șase state fondatoare.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că negocierile trebuie să înceapă ”cât mai curând posibil”, iar omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, a fost de acord că există ”o anumită urgență (....), astfel încât să nu existe o perioadă de incertitudini, cu anumite consecințe financiare și politice”.

Juncker a mai spus că plecare britanicilor ”nu este un divorț amiabil”, iar discuțiile ar trebui să înceapă imediat pentru încheierea a ceea ce ”oricum nu a fost vreo mare poveste de dragoste”.
 
Mai mult, Francois Villeroy de Galhau, guvernatorul Băncii Naționale a Franței și reprezentantul Franței în Consiliul de conducere a Băncii Centrale Europene, susține, potrivit b1.ro, că normal ar fi ca zona financiară a Londrei să nu mai găzduiască instituții ale blocului comunitar.