ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


David Cameron a părăsit Downing Street numărul 10 și i-a înmânat oficial demisia Reginei Elisabeta a-II-a.

Theresa May a primit sarcina de a forma un nou guvern, aceasta declarând că misiunea sa este aceea de a construi o Mare Britanie mai bună.

Noul prim-ministru a anunțat și  care sunt miniștri ce vor forma noul guvern. Iată care sunt principalii miniștri, potrivit Agerpres.

—Cancelar al Eșichierului (ministrul de finanțe): Philip Hammond, 60 de ani. Șef al diplomației în executivul lui David Cameron, Philip Hammond, îi va succeda lui George Osborne, care a condus Ministerul de Finanțe începând din anul 2010.

—Ministru de externe: Boris Johnson, 52 de ani. Excentricul edil al capitalei britanice a fost unul dintre liderii taberei care au susținut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

—Ministru pentru ieșirea din UE: David Davis, 67 de ani. Este un fost secretar de stat pentru afaceri europene care a militat în favoarea Brexitului.

—Ministru de interne: Amber Rudd, 52 de ani.

—Ministru al apărării: Michael Fallon, 64 de ani. Și-a păstrat portofoliul.

—Ministru pentru comerțul internațional: Liam Fox, 54 de ani. Fost ministru al apărării în perioada 2010-2011.

"Dacă sunteți unele dintre familiile care abia se descurcă, vreau să am grijă de dumneavoastră; Guvernul pe care îl conduc va face tot posibilul pentru a vă oferi mai mult control. Sub conducerea premierului David Cameron, economia s-a stabilizat, dar adevărata moștenire este dreptatea socială. David a condus un guvern al unei singure națiuni; în acest spirit voi conduce și eu”, a declarat Theresa May.