ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La numai câteva ore după ce Parlamentul a aprobat raidurile aeriene, avioanele de vânătoare Tornado ale Forțelor Aeriene Regale britanice au efectuat primele atacuri împotriva unor obiective ale grupării teroriste Stat Islamic în Siria, a anunțat Ministerul Apărării de la Londra, relatează BBC.

Patru avioane de luptă de tip Tornado au decolat la scurt timp după vot de la baza aeriană a Forțelor Aeriene Regale britanice din Cipru, RAF Akrotiri.

Două dintre cele patru avioane au revenit la baza din Cipru la peste trei ore după decolare, în jurul orei 3.00 GMT (5.00, ora României).

Avioanele au părăsit baza aeriană având la bord câte trei bombe Paveway fiecare și s-au întors fără aceste arme, potrivit corespondentului BBC Jonathan Beale.

Atacurile au avut loc la numai câteva ore după ce Parlamentul britanic a aprobat raidurile cu 397 de voturi pentru și 223 împotrivă, în urma unei dezbateri care a durat zece ore.

În urma votului, premierul britanic David Cameron a afirmat că parlamentarii au "luat decizia corectă pentru a menține țara în siguranță", dar opozanții săi au apreciat că a fost o greșeală.