ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul britanic a emis primele pașapoarte care nu menționează cuvintele „Uniunea Europeană”, deși Marea Britanie încă este un membru al Blocului comunitar, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, eliminarea cuvintelor „Uniunea Europeană” face parte dintr-un proces de transformare care va culmina cu reintroducerea pașapoartelor albastre în a doua jumătate a anului 2019.

„Pașapoartele vișinii care nu mai includ cuvintele 'Uniunea Europeană' pe copertă au fost introduse de la 30 martie 2019", adaugă comunicatul citat de The Guardian.

„Pașapoartele care includ cuvintele 'Uniunea Europeană' vor continua să fie emise o scurtă perioadă după această dată. Persoanele nu vor putea alege dacă pe pașaportul lor va fi menționată Uniunea Europeană. Ambele modele vor fi valide pentru călătorii”, se mai arată în comunicat.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puțin pe 30 iunie. Acordul Brexit elaborat de
 
Guvernul Theresa May și Bruxelles prevede reciprocitate în privința libertății de circulație, o perioadă de tranziție post-Brexit, menținerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord și păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroși politicieni britanici. Mai mulți membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest față de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews