Marea Britanie ar putea adera din nou la Uniunea Europeană după Brexit, admite deputatul eurosceptic Jacob Rees-Mogg, membru al Partidului Conservator, informează cotidianul The Telegraph, conform Mediafax.

Jacob Rees-Mogg a subliniat că rezultatul referendumului din 2016 privind apartenența Marii Britanii la UE "trebuie respectat și trebuie implementat", exprimând opoziție față de ideea organizării unui nou plebiscit pentru aprobarea acordului privind ieșirea din Blocul comunitar european.

Parlamentarul eurosceptic britanic a exprimat prudență în legătură cu invitația adresată oficialilor britanici de a participa la negocierile de la Bruxelles pe tema bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2020-2027. Apare riscul ca Marea Britanie "să înceapă să asume responsabilități" în procesul decizional bugetar european, după care "ar putea primi nota de plată" la final.

Cu toate acestea, Jacob Rees-Mogg a lăsat deschisă posibilitatea ca Marea Britanie să adere din nou la Uniunea Europeană după ieșirea programată în martie 2019. Orice decizie de reintegrare în UE "ar fi una a electoratului" britanic, a subliniat politicianul eurosceptic.