ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regula de distanțare socială de 2 metri între persoane se află acum în atenția guvernului din Marea Britanie, care speră că ridicarea acestei restricții va permite unui număr mai mare de afaceri și școli să se redeschidă.

Guvernul de la Londra va prezenta planurile pentru relaxarea carantinei din Marea Britanie, săptămâna viitoare, a anunțat, duminică Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății. 
 
Una dintre măsuri ar viza îmblânzirea regulii privind distanțarea fizică de 2 metri. De asemenea, se așteaptă redeschiderea mai multor activități economice din luna iulie, transmite Reuters.
 
Mulți angajați, în special cei din industria ospitalității, susțin că regula potrivit căreia oamenii trebuie să stea la o distanță de cel puțin 2 metri unul de celălalt îi va împiedica să își desfășoare activitatea atunci când vor fi ridicate restricțiile de carantină.

„Suntem pe punctul de a vedea un nou pas din plan. În această săptămână vom anunța următoarele detalii despre măsurile pe care le putem lua pentru a relaxa o parte din măsurile de carantină națională la începutul lui iulie, inclusiv în 4 iulie”, a afirmat Hancock pentru BBC.
 
Întrebat dacă regula de 2 metri va fi amendată odată cu planurile ce urmează a fi anunțate, el a răspuns: „Sper că foarte mult să putem”.
 
Demnitarul britanic a explicat că există temperări de măsuri pentru a le permite oamenilor să stea mai aproape simultan cu limitarea riscului de răspândire a COVID-19, precum și că guvernul va prezenta normele pe care cei care desfășoară activități economice vor trebui să le respecte.

În prezent, guvernul Regatului Unit recomandă oamenilor să păstreze o distanță socială de 2 metri pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă o distanță de cel puțin 1 metru.