ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri, 17 ianuarie 2018, în Marea Britanie a fost numit un ministru al Singurătății, potrivit The New York Times.

Potrivit unui raport publicat în 2017 de către Comisia Jo Cox, mai mult de nouă milioane de oameni din Marea Britanie se confruntă periodic sau permanent cu problema singurătății. 

Fapt ce a determinat-o pe Theresa May să numească miercuri un ministru pentru... singurătate. „Pentru prea mulți oameni, singurătatea e realitatea tristă a vieții moderne", a declarat prim-ministrul May, într-un comunicat. „Vreau să înfrunt această provocare pentru societatea noastră și pentru noi toți, vreau să luăm măsuri față de singurătatea îndurată de cei vârstnici, de persoanele care i-au pierdut pe cei dragi - oameni care nu au pe nimeni cu care să vorbească sau să-și împărtășească gândurile și experiențele.”

Mark Robinson, director general al „Age UK”, cea mai mare organizație de caritate din Marea Britanie care lucrează cu persoane în vârstă, a avertizat că singurătatea poate fi letală. 

„Se dovedește că efectele ei asupra sănătății sunt mai nocive decât fumatul a 15 țigări pe zi, dar problema poate depășită și nu trebuie să fie un factor în viața persoanelor în vârstă", a spus el.

Dr. Vivek Murthy, un fost chirurg american, avertizează, la rându-i, că singurătatea poate fi asociată „cu un risc mai mare de boli cardiovasculare, demență, depresie și anxietate”.

Prim-ministrul britanic a anunțat ieri că Tracey Crouch, sub-secretar pentru sport și societate civilă în cadrul ministerului Culturii, va conduce un grup guvernamental ce va stabili politici pentru rezolvarea problemei singurătății.

Comisia Cox, condusă de parlamentarii Rachel Reeves și Seema Kennedy, a declarat că salută „răspunsul prompt” al guvernului la raportul său. „Tineri sau bătrâni, singurătatea nu face discrimări”, au precizat parlamentarii, într-o declarație comună. 

Studiile guvernamentale au arătat că aproximativ 200.000 de vârstnici din Marea Britanie nu mai avuseseră o conversație cu un prieten sau cu o rudă de mai mult de o lună de zile.