ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginea evanghelistului Ioan, pictată inițial pe unul dintre zidurile  gării din Rochester, Marea Britanie, a fost eliminată pe motiv că "ofensează valorile multiculturale".

Cenzura anti creștină își face tot mai des simțită prezența. După simbolurile sărbătorii creștine a Crăciunului, interzise în acest an în mai multe țări, un nou episod de cenzură anti creștină a avut loc în Marea Britanie, la Rochester.

Un artist însărcinat cu supervizarea repictării gării locale din Roechester și-a văzut opera, inspirată de unul din vitraliiile faimoasei catedrale din oraș, cenzurată. Pentru că ar fi "prea creștină". Imaginea evanghelistului Ioan a dispărut peste noapte după ce autoritățile locale au decis că aceasta afectează sensibilitatea pasagerilor necreștini, scrie Daily Mail.

Imaginea sacră a sfântului evanghelist Ioan, aflată pe fațada catderalei din Rochester, poate fi admirată de oricine. Ea a fost reprodusă cu exactitate și pe unul dintre zidurile gării. Și a stat acolo doar câteva săptămâni, până când s-a decis scoaterea ei.

Decizia a stârnit controverse și a indignat-o chiar pe autoarea operei, care provine dintr-o familie musulmană. "Nu cred că este decizia corectă. Ar fi trebuit să ni se permită să putem celebra patrimoniul nostru creștin", a comentat Katayoun Dowlatshahi, al cărei tată este musulman.

Consternat de această decizie a fost și episcopul de Rochester, James  Langstaff, care și-a amintit că, în urmă cu câteva săptămâni, în Regatul Unit a fost interzis un spot publicitar care cuprindea rugăciunea Tatăl Nostru sub același pretext: pentru a nu-i ofensa pe necreștini.