Autoritatea de Standarde pentru Publicitate din Marea Britanie a interzis „stereotipurile de gen dăunătoare”, care ar putea provoca ”infracțiuni pe  scară largă” prin toate anunțurile publicitare. Hotărîrea va intra în vigoare vineri. Este vorba de fapt de o revizuire din 2017, după ce s-a constatat că asimilarea stereotipurilor de gen prin publicitate ar putea limita potențialul oamenilor și ar putea juca un rol în „depersonificarea genului”, scrie bbc.news.

Plângerile vor fi examinate de la caz la caz, fiind analizat „conținutul și contextul” pentru a  se stabili dacă regulamentul a fost încălcat, folosindu-se stereotipuri de gen ofensatoare - cum ar fi femeile care fac shopping sau bărbații care lucrează în jurul casei.

Scenarii de spoturi în care bărbații  nu reușesc să schimbe scutece sau în care o femeie nu poate parca o mașină ar putea fi afectate de noile reguli. Autoritatea publicitară a anunțat, de asemenea, că stereotipurile privind comportamentul copiilor, cu spoturi în care fetițele sunt descrise ca ”sensibile” iar băieții ca „îndrăzneti” vor intra sub incidența noului regulament. Cei care încalcă regulamentul riscă sancțiuni, în cazul în care ASA nu este în măsură să ajungă la un acord cu compania care a încălcat legea, iar anunțurile lor publicitare pot fi oprite de la difuzare.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews