ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În vreme ce Marea Britanie intră în a treia săptămână a celui de-al doilea lockdown național, guvernul de la Londra elaborează planuri pentru un cod digital care să permită oamenilor să participe la evenimente publice doar în funcție de administrarea vaccinului COVID-19.

Potrivit The Telegraph, persoanele care se vor vaccina anti COVID-19 „ar putea primi coduri QR pe ​​telefoanele lor mobile pentru a le permite accesul la marile evenimente culturale și sportive”, după cum arată propunerie prezentate în guvern.

Surse guvernamentale sugerează că „persoanele care sunt vaccinate ar trebui să primească o formă de certificare a imunității”. 
Mai mult, se vehiculează deja ideea vaccinării obligatorii pentru cei care urmează să participe la Olimpiada din 2021 de la Tokyo.

„Gândiți-vă că există unele țări în care, înainte de pandemia de Covid, copiii nu puteau avea  acces la o creșă de stat decât dacă erau incluși în programul standard de imunizare”, a declarat un minstru, citat de ziarul birtanic, care crede că o astfel de decizie ar „încuraja mai mulți oameni să se vaccineze”.

Un alt membru al guvernului ar fi adăugat: „O modalitate ar fi ca acele persoane care au fost vaccinate să poartă un fel de cod QR sau un certificat de imunitate care să arate că au fost testate”.

Primele pașapoarte digitale care înregistrează starea vaccinărilor COVID au fost deja eliberate. CommonPass a fost lansat în octombrie și permite pasagerilor companiilor aeriene să scaneze un cod QR pentru a avea dovada istoricului vaccinării.

CommonPassa fost dezvoltat de Proiectul Commons cu ajutorul Forumului Economic Mondial (WEF), sub a cărui îndrumare liderii guvernamentali și corporatiști se reunesc anual la summitul de la Davos.