ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de decese de covvid-19 urmează să fie șterse din bilanțul oficial al guvernului de la Londra, după ce s-a constatat un „fiasco” al contorizării morților. Conform Daily Mail,  decizia vine după ce, secretarul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a ordonat încă de luna trecută o revizuire urgentă a modului în care se calculează numărul zilnic de decese în Anglia din cauza „unor anomalii statistice”.

Asta după ce, într-un studiu intitulat ”De ce nu se poate vindeca nimeni niciodată de COVID-19 în Anglia – o anomalie statistică”, cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford  susțineau că potrivit metodei folosite de către autoritățile sanitare – Public Health England (PHE) -, ”un pacient testat pozitiv, dar îngrijit cu succes și care a părăsit spitalul, va fi înregistrat ca mort de COVID-19 chiar dacă a avut un atac cardiac sau a fost zdrobit de un autobuz, chiar și trei luni mai târziu”.

Conform analizei lor, asta ar fi însemnat că, din punct de vedere tehnic, nimeni nu s-ar mai putea recupera după covid-19 și pentru toți cei 265.000 de pacienți confirmați pozitivi din Anglia un eventual deces ar fi putut fi pus pe seama coronoavirusului.

Prin urmare, scrie Daily Mail, până la 4.000 de decese puse pe seama covid-19 ar putea fi eliminate acum din numărul oficial al morților din această țară, și care este de 41.749.
 
Unul dintre cei mai importanți experți care au descoperit erorile din bilanțurile oficiale a declarat pentru MailOnline: „Cea mai bună estimare a mea arată că la mai mult de 1.000 de persoane, în mod eronat, cauza decesului a fost trecută,„ infectarea cu Covid-19”.

Guvernul de la Londra este așteptat să revizuiască bilanțul în zilele care urmează.

Profesorul Carl Heneghan, directorul Centrului pentru Medicină de la Oxford, a declarat pentru The Sun „Este o decizie sensibilă. Nu are niciun rost să atribuim decese infecției cu Covid-19 la 28 de zile de la infectare. dacă este cineva care a luat virusul într-un azil de bătrâni în martie și s-a recuperat, iar săptămâna trecută a murit în urma unui atac de cord, ce ne spune asta de fapt?”

Profesorul consideră că a venit timpul ”să se corecteze această eroare statistică ce a condus la o supraexagerare a deceselor asociate covid-19” și propune să se înregistreze decesele în afara spitalului care au avut loc la 21 de zile după un test pozitiv cu COVID-19.