ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie a recunoscut că a avut o implicare în atacul aerian din estul Siriei care a dus la uciderea, din greșeală, a circa 62 de soldați sirieni. Potrivit unor informații, ar fi fost folosită o dronă de tip Reaper.

Atacul desfășurat în zona Deir ez-Zor a fost atribuit inițial forțelor australiene, americane și daneze, care au acționat în cadrul coaliției internaționale, dar Ministerul britanic al Apărării a anunțat pe Twitter că și britanicii au avut o implicare.

”Putem confirma că Marea Britanie a participat în recentul atac aerian al coalițeii în Siria, la sud de Deir ez-Zor, și cooperăm pe deplin cu echipa de investigație. Marea Britanie nu ar ținti intenționat unități militare siriene. Nu ar fi potrivit să comentăm mai mult pentru moment”, a transmis un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, potivit b1.ro

Rusia a anunțat 62 de morți și aproximativ 100 de răniți în rândul trupelor siriene, ca urmare a patru atacuri aeriene ale coaliției internaționale conduse de SUA.