Marea Britanie a recunoscut că a avut o implicare în atacul aerian din estul Siriei care a dus la uciderea, din greșeală, a circa 62 de soldați sirieni. Potrivit unor informații, ar fi fost folosită o dronă de tip Reaper.

Atacul desfășurat în zona Deir ez-Zor a fost atribuit inițial forțelor australiene, americane și daneze, care au acționat în cadrul coaliției internaționale, dar Ministerul britanic al Apărării a anunțat pe Twitter că și britanicii au avut o implicare.

”Putem confirma că Marea Britanie a participat în recentul atac aerian al coalițeii în Siria, la sud de Deir ez-Zor, și cooperăm pe deplin cu echipa de investigație. Marea Britanie nu ar ținti intenționat unități militare siriene. Nu ar fi potrivit să comentăm mai mult pentru moment”, a transmis un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, potivit b1.ro

Rusia a anunțat 62 de morți și aproximativ 100 de răniți în rândul trupelor siriene, ca urmare a patru atacuri aeriene ale coaliției internaționale conduse de SUA.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews