ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Autoritățile din Marea Britanie iau în calcul introducerea pașaportului COVID pentru accesul în supermarketuri, restaurante și pub-uri. Ministrul de Externe Dominic Raab a anunțat că această propunere este în curs de examinare.
 
 
Pașaportul de vaccinare anti-Covid ar putea fi cerut la intrarea în supermarket, bar sau restaurant, spune ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, potrivit The Telegraph.
Acesta a făcut, însă, precizarea că nu este o decizie luată, ci că Guvernul „nu a exclus” introducerea pașaportului de vaccin atât în ​​Marea Britanie, cât și pentru călătorii în străinătate.

„Mecanismele de punere în aplicare a schemei încă „trebuie rezolvate”. Este ceva care nu a fost exclus, este în curs de examinare. Dar, bineînțeles, trebuie să faci această propunere funcțională”, a adăugat Raab.
 
Conservatorii au criticat afirmațiile acestuia, în contextul deselor luări de poziție cu privire la încălcarea drepturilor civile din cauza restricțiilor COVID.

La polul opus, secretarul pentru transporturi Grant Shapps a declarat săptămâna trecută că Guvernul nu intenționează să introducă un astfel de document eliberat la vaccinare în interiorul Marii Britanii.
 
Miniștrii britanici discută în aceste zile planurile de a permite redeschiderea magazinelor și de a permite familiilor să se reunească, dacă ratele de infecție Covid-19 continuă să scadă în urma campaniei de vaccinare. Boris Johnson a confirmat luni că țara și-a atins ținta de 15 milioane de vaccinări înainte de termen.
 
Premierul a declarat că numărul de cazuri noi a scăzut deja „foarte considerabil” pregătind calea relaxării măsurilor de blocare.
 
Miniștrii iau în considerare planurile de a permite familiilor unei singure gospodării să călătorească în Marea Britanie pentru o vacanță de Paște, în spații de cazare în sistem self-catering.
Astfel, încă de luna viitoare s-ar putea permite copiilor să se reunească cu bunicii lor.