ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O călătorie de 10 mile l-a împovărat pe un tată a doi copii cu o datorie de 2.000 de lire sterline, după ce a condus autorulota sa către și dinspre un camping din zona cu emisii scăzute (LEZ) a Londrei, fără să știe că era taxat, relatează The Independent.  

Geoffrey Eaton, de 53 de ani, din Colchester, Marea Britanie, a călătorit în capitală în Vinerea Mare cu soția sa Linda, 53 de ani, și cei doi copii ai lor Adam, 16 ani și Elizabeth, 13 ani, pentru a o vizita pe verișoara soției sale.

De profesie arhitect care desfășoară activități independente, Geoffrey a primit o notificare de penalizare de la Transport for London, prin care i s-a cerut să plătească 2.000 de lire sterline după ce a ajuns cu autorulota în zona cu emisii scăzute a capitalei.

Geoffrey a spus că nu știa că zona se extinde dincolo de drumurile circulare de nord și de sud ale capitalei și că nu a văzut niciun semn de avertizare.

Abia când a primit notificarea de penalizare prin poștă, o săptămână mai târziu, pe 18 aprilie, și-a dat seama de greșeala sa, moment în care costul fiecărei călătorii a crescut la 1.000 de lire sterline din cauza întârzierii plății taxelor despre care nu știa. TfL a convenit ulterior o „rambursare discreționară” de 1.400 de lire sterline.

„A venit în cel mai prost moment pentru că facturile noastre la încălzire și electricitate au crescut accentuat. Sincer, nu știam de unde voi lua banii pentru a plăti factura”, a spus acesta.

„Realitatea este că nu aveam acești bani și așa că a trebuit să-i pun pe cardul meu de credit. 2.000 de lire sterline este cât un salariu pe lună – este o sumă uriașă de bani.”

Lui Geoffrey i s-a spus că, dacă nu plătește amenda înainte de 1 mai, aceasta s-ar dubla la 4.000 de lire sterline.

În ciuda experienței, bărbatul a spus că va continua să folosească autorulota pe care și-a cumpărat-o acum câțiva ani.

„Autorulota ne-a oferit o nouă viață în ceea ce privește ieșirea cu copiii și petrecerea mai mult timp în familie împreună. Ne-am putut permite destul de multe călătorii departe, care altfel ne-ar fi costat prea mulți bani.”