ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Toate persoanele care se întorc în Marea Britanie și încalcă regulile de călătorie aflate în vigoare pentru oprirea răspândirii coronavirusului se vor confrunta cu închisoarea și amenzi uriașe, a anunțat Matt Hancock, secretarul britanic pentru Sănătate.
 
Marea Britanie preconizează ca toate persoanele care sosesc pe teritoriul țării să realizeze, după sosire, două teste pentru depistarea COVID-19, pentru a evita importul unor cazuri de infectare cu noile variante ale coronavirusului, a scris marți presa britanică, informează AFP, preluată de RTV.
 
Rezidenții din Marea Britanie și din Irlanda care se întorc din punctele fierbinți cu coronavirus se vor confrunta cu amenzi de până la 10.000 de lire sterline și pedepse de până la 10 ani de închisoare dacă încalcă noile reguli de călătorie, a declarat secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, citat de BBC. Noile măsuri de securitate intră în vigoare începând cu 15 februarie.
 
Pedeapsa cu închisoarea se va adresa persoanelor care mint sau oferă informații false, la sosirea în Marea Britanie.

De asemenea, persoanele care insistă să plece în zonele periculoase trebuie să se supună carantinei la întoarcere, în hotelurile special destinate acestui scop și vor trebui să plătească 1.750 de lire sterline, sumă care acoperă costurile de cazare, transport și testare.”Consolidarea regimului nostru de testare pentru a-i acoperi pe toți cei care sosesc în timpul perioadei de izolare va oferi un nivel de protecție suplimentară și ne va permite să depistăm mai bine noile cazuri care ar putea ajunge în țara noastră, oferindu-ne mai multe oportunități pentru detectarea unor noi variante”, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, fără a furniza alte detalii.

Ministrul Matt Hancock ar urma să detalieze totodată modalitățile de carantină în hoteluri începând din 15 februarie pentru rezidenții britanici care sosesc din circa 30 de țări considerate ca având risc ridicat, în special Africa de Sud, unde circulă o nouă variantă a coronavirusului considerată mai virulentă.

În Marea Britanie, care a înregistrat un bilanț de aproape 113.000 de decese, cel mai grav din Europa, este în prezent în vigoare un lockdown strict instituit după o creștere a numărului de contaminări atribuite unei variante mai contagioase apărute în sudul Angliei.
 
Ce prevăd măsurile guvernului:
 
– Pentru toate sosirile: testele PCR vor trebui făcute în ziua a doua și ziua a opta de carantină. Testările vor trebui rezervate prin intermediul portalului online al guvernului înainte de a călători.

– Pedeapsă cu închisoarea și amenzi de până la 10.000 de lire sterline pentru oricine ignoră noile reguli.

– Amendă de 1.000 de lire sterline acordată oricărei sosiri internaționale care nu susține un test PCR. Amenda crește la 2.000 de lire sterline pentru cei care nu susțin al doilea test.


– Amendă de 5.000 de lire sterline, care se ridică la 10.000 de lire sterline, pentru sosirile de pe lista roșie care nu merg la hotel în carantină.

– Oricine se află pe un formular de localizare a pasagerilor și încearcă să ascundă că a fost în lista roșie a țărilor în ultimele 10 zile se confruntă cu până la 10 ani de închisoare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews