ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie va institui controale stricte la frontiere imediat după ieșirea din Uniunea Europeană, programată pe 31 octombrie, a anunțat un purtător de cuvânt al Guvernului Boris Johnson.

Priti Patel, noul ministru britanic de Interne, a elaborat planuri care prevăd instituirea controalelor vamale stricte imediat după producerea Brexit, afirmă surse citate de cotidianul The Independent.

„Libera circulație care există în prezent se va încheia pe 31 octombrie, când Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Spre exemplu, vom introduce imediat cele mai stricte reglementări în materie de criminalitate pentru persoanele care intră în Marea Britanie", a confirmat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, citat de cotidianul Le Figaro.
 
 
 
Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, duminică, pe Twitter, că ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat ordinul de abrogare a Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană.
 
Documente guvernamentale britanice publicate ilegal se referă la o criză de alimente, combustibili și medicamente în cazul în care Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană în octombrie fără un acord. Aceleași documente prezic totodată instituirea haosului în porturi și reînființarea unei frontiere dure în Irlanda, fapt care ar putea genera proteste și blocaje rutiere de amploare.